#Web20indeklas

Onderwijs

Artikel van 27 november, 2012

“Kijk, daar krijg ik nu energie van”

Gisteren was het zo ver; met 6 mensen uit het Brugklasteam (mijn Brugklasteam, want ik ben er trots op!) trokken we vanuit Breda naar Eindhoven voor een bijeenkomst van The Crowd (@thecrowdNL) georganiseerd door Rhea Flohr (@RheaFlohr) en geleid door Frans Droog (@fransdroog). Met bijna 20 docenten maakten we ons gereed om de paden van het digibos te gaan bewandelen. Spannend, want de verwachtingen waren hoog (en een bos is sowieso spannend!). We wilden het geleerde ook direct tijdens de volgende les in de praktijk brengen en aangezien sommigen bij “wiki” nog aan hekserij dachten (…) had Frans een flinke kluif.

20121127-222018.jpg

Maar wat een plezier, wat een inspiratie en wat een resultaat! In sneltreinvaart nam Frans ons op sleeptouw en maakten we kennis met een tiental toepassingen: van Socrative tot Wiki, van linoit tot glogster en meer. We waren onder de indruk en het was even stil….even! Na een lekker broodje gingen we aan de slag. Wij hebben een uitdagend project voor de boeg waarin we onze leerlingen laten kennis maken met bloggen. Een blog als verslaginstrument van een project is niet alleen nieuw voor onze kids, ook wij moeten hier “leren zwemmen”. Maar nog voor ik “eng” kon zeggen waren de mentoren al bezig met uitvinden hoe ze een glog konden “embedden” in hun Tumblr account…. Ik bedoel maar.

20121127-222159.jpg

De tijd vloog en voor we er erg in hadden was het 20:00. Tijd om voldaan en vol energie op huis aan te gaan met in ons toolkitje mooie instrumenten die direct inzetbaar zijn in de les! Heel fijn! Op de terugweg kakelden we nog even na, zoals het hoort en een van de mentoren riep enthousiast: “Kijk! Hier KRIJG ik nu energie van!” En dat doet mij natuurlijk deugd!

20121127-222317.jpg
Morgen vindt er op school het tweede deel van het project Sociaal met Media plaats. Onze leerlingen gaan aan de slag met flashmobs, twitter, glogster, linoit, prezi en meer. Ik ben benieuwd hoe de mentoren dit nu ervaren, nu ze zelf ook “experts” zijn… Ik heb er zin.

20121127-222437.jpg