Apps, tools, websites… Houd overzicht met Eduapp!

Techniek en onderwijs

Tool: Eduapp

Prijs: Gratis

Wat kan de tool?

Door al die nieuwe technologie, apps en toepassingen worden veel docenten regelmatig overweldigd: hoe houd je nu overzicht? Hoe bepaal je wat wel iets voor jou is en wat je aan je voorbij laat gaan? Hoe bedenk je een toepassing van een bepaalde “handige” app binnen je eigen les? Het antwoord is eenvoudig te vinden op Eduapp. Hier kun je een account aanmaken waarna je kunt zoeken naar apps en lesideeeën. Je kunt docenten, lijsten met apps en lesideeën volgen, maar ook zelf lijsten samenstellen, lesideeën toevoegen en zelfs de site attenderen op apps die je mist.

Wat kan ik ermee?

Door zelf je eigen lijsten te maken en/of te volgen houd je overzicht op al die leuke, nieuwe en nuttige toepassingen, maar raak je de weg niet kwijt. In plaats van actief op zoek te moeten gaan naar apps en lessuggesties vind je het hier binnen één website. Je kunt je ook abonneren op de nieuwsbrief. Overigens kun je veel van deze apps ook goed inzetten bij de organisatie van zowel werk als privé en zijn de apps die hier te vinden zijn, dus niet alleen inzetbaar binnen de les.

Sommigen zullen er misschien tegenop zien om wéér ergens een account voor te maken en dat is heel begrijpelijk. Maar om dat gevoel niet meer zo vaak meer te ervaren zou je eigenlijk juist een account moeten aanmaken.

Voor diegenen die al erg op de hoogte zijn van alle apps en tools: je kan zelf ook een bijdrage leveren. Voel je dus geroepen om tools, apps of lijsten aan te leveren en help zo jezelf én anderen!

De website van Eduapp is hier te vinden. Eduapp is ook te vinden op Twitter en op Facebook.

Chris